invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Reinaerde: HR en waarde(n)vol personeel

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Op 20 april 2015 gaf Janny Pebesma, directeur ROOT academie van Reinaerde, een presentatie tijdens het In voor zorg-congres HR in bedrijf - 4 aanjagers van vernieuwing. Zij ging daarbij in op vragen als: Hoe zorg je voor waarde(n)vol personeel dat kwalitatief goede zorg levert en kan anticiperen op veranderingen? Hoe maak je de lerende organisatie concreet in een werkomgeving die past bij de strategie van de organisatie en aansluit bij de motivatie van medewerkers? Hoe kom je tot een goed ontwerp dat richting geeft aan het leren en opleiden in de organisatie? Welke trends zien we in de langdurige zorg? Hoe leren medewerkers van verschillende generaties met en naast elkaar? Waarom leren op de werkplek en hoe versterk je dit?

Reinaerde ontwikkelt zich

In de video 'Waarde(n)vol personeel' geeft Reinaerde een beeld van de manier waarop Reinaerde met bovenstaande vragen aan de slag is gegaan. Vanuit het principe ‘Reinaerde ontwikkelt zich’ komt vrijwel iedere 2 weken een groeiende groep medewerkers bij elkaar om mee te praten over veel verschillende onderwerpen en om zich te laten inspireren. ‘Meedenken, meedoen en meepraten’, zijn de kernwoorden waar het om gaat bij de ontwikkelbijeenkomsten. Iedereen kan aanschuiven en meedoen. Door samen aan de slag te gaan met allerlei relevante onderwerpen, inspireren ze elkaar en leren ze van elkaar. Leuke gastsprekers, interactieve spelen, interessante discussies en sprankelende presentatie wisselen elkaar in rap tempo af. Daarnaast delen ze met de ‘Verhalen van Reinaerde’ (korte filmpjes) vernieuwende (lokale) initiatieven. 

Reinaerde wordt bij deze ontwikkelingen ondersteund door een coach van In voor zorg!.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg