invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Lean: goed leven, mooi werk

Gepubliceerd op:

De LEAN-aanpak vraagt om een nieuwe manier van denken. Zowel managers, medewerkers, cliënten en verwanten komen aan bod in deze film van ruim 11 minuten.

Pieter de Kroon, raad van bestuur Vanboeijen, vertelt: 'Het gaat om goed leven, mooi werk en financiele gezondheid. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De manier van werken doorvoor gebruiken wij de LEAN-aanpak'.

'Als je binnen je organisatie mensen hebt die met procesverbetering bezig zijn en LEAN-principes in de praktijk brengen, dan heb je geen adviesbureau nodig', volgens Yvette Verkuil, stafmedewerker Kwaliteitsmanagement Charim.

'Het is mijn laatste bestemming, dus het moet wel een beetje leuk zijn. Jullie komen er ook nog wel achter', zegt een oudere cliënt lachend.

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg