invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

In de Oranjehof in Elspeet zijn familie én zorgmedewerkers blij met zorgdomotica

Gepubliceerd op:

Zorgorganisatie Norschoten werkt in het verpleeghuis in Elspeet met slimme sensoren en kan zo middels beeld en geluid de bewoners in de gaten houden.

“Norschoten wil meedoen met de laatste ontwikkelingen”, zegt Willemien Schepp-Kraaij in de video die over hun ervaringen. “Met domotica kunnen we het zorgproces slimmer inrichten.”

Veranderingen

EVV-er Gonneke de Wit vertelt over de veranderingen die ze met name ’s nachts in de zorg ervaart. Nu de ronde minder nodig en grotendeels virtueel is geworden kunnen bewoners beter doorslapen. “Ouderen slapen licht en werden vaak een paar keer per nacht wakker door de ronde”, licht zij toe. Ook is de verzorgende positief over de snelle melding bij dwalen waardoor de verzorgende meteen kan bijspringen.

Toestemming familie

De familie wordt bij aanvang uitgelegd hoe de domotica wordt ingezet en geeft expliciet toestemming voor het gebruik van bepaalde functies. Ook over privacy worden heldere afspraken gemaakt. Zij zijn er onverdeeld positief over. EVV-er De Wit begrijpt dit: “De familie is er blij mee want het geeft hen een veilig gevoel.”

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg