invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

De wijkzuster in Ondiep

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

In 3 Utrechtse wijken is de wijkzuster weer aan de slag. Het gaat om Overvecht, Ondiep en Zuilen.

Wijkzusters komen bij mensen thuis om te helpen bij ziekte en herstel en bij gezond en fit blijven. Ze weten raad als cliënten na een operatie thuis nog met vragen zitten en leren hen om te gaan met ziekte en herstel. De wijkzusters zijn bekend in de wijk en onderhouden contact met de huisartsen en andere zorg- en hulpverleners, maar ook met verhuurders en de wijkagent. 

In het filmpje 'De wijkzuster in Ondiep' vertelt wijkzuster Sabine wat haar rol is in de wijk Ondiep en welke toegevoegde waarde dat heeft.

Zichtbare schakel

Wijkzuster is een initiatief van zorgorganisatie Careyn. Het project is onderdeel van het programma  'Zichtbare schakel. De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt' dat mede mogelijk gemaakt wordt door subsidie van ZonMw. Opdrachtgevers zijn de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Binnenlandse Zaken.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg