invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Cliënt in regie bij archipel

Gepubliceerd op:

Eigen regie van cliënten stimuleren en actief ondersteunen, dat is belangrijk voor zorgorganisatie Archipel. Aanleiding voor de organisatie om het programma ´De cliënt in regie´ te starten.

´Uitgangspunt voor Archipel is dat de cliënt zijn eigen leven kan doorleven, en daar hoort bij dat elke cliënt ook zijn eigen keuzes kan maken´, aldus Hans Hendriks van Archipel. Om de regiemogelijkheden van cliënten in het verzorgingshuis bewust te versterken, zet Archipel een dagbestedingscoach in. Deze coach helpt cliënten het samenstellen van de passende, individuele dagbesteding. Ondersteuning bij het maken van keuzes speelt een belangrijke rol. Daarnaast heeft de coach de functie van een intermediair tussen cliënt en organisatie.

De film laat voorbeelden zien en laat cliënten en medewerkers aan het woord komen over dagbesteding en eigen regie bij Archipel. Hoe is het ingevuld en hoe ervaren cliënten het in de praktijk? Daarnaast komen organisatorische en financieringsvraagstukken aan bod.

Bekijk de film De cliënt als regisseur (externe link)

Dossier(s)

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg