invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Beeldbellen bij De Zorggroep: Mw. Schouenberg

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De Zorggroep zet beeldbellen in bij verschillende cliënten, met verschillende redenen en op verschillende manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld cliënten die veel contact met mensen nodig hebben, maar er niet voldoende tijd is om iedere dag een bezoekje te brengen. Met beeldbellen kan er sneller even kort contact met deze cliënten worden gehouden, wat eenzaamheid tegengaat. Dat geldt ook voor de inzet van beeldbellen bij het afbouwen van zorg en ondersteuning. Er kan op die manier makkelijk een vinger aan de pols worden gehouden, terwijl mensen steeds zelfredzamer worden.

In een videoreeks van 3 filmpjes laat De Zorggroep zien hoe beeldbellen de zorgverlening ondersteunt.

Mw. Schouenberg

Mevrouw Schouenberg woont samen met haar dementerende echtgenoot in Tegelen. Beeldbellen met de iPad wordt niet ingezet in de primaire zorg voor haar echtgenoot, maar om bij haarzelf een vinger aan de pols te houden. Het makkelijkste van beeldbellen vindt mevrouw Schouenberg dat ze makkelijk contact kan zoeken, bijvoorbeeld als zij verdrietig of eenzaam is. Dat geeft haar vertrouwen.

Wijkverpleegkundige Kelly de Paauw vertelt dat ze beeldbellen niet alleen fijn vindt om contact te houden met cliënten, maar ook om contact te leggen met collega's om bijvoorbeeld te vragen om advies. Trajectbegeleider Kelly Thijssen ziet een grote meerwaarde in het contact met meerwaarde. Beeldbellen is een goede aanvulling op de huisbezoeken die ze aflegt en ze ziet dat het beeldbellen een positief effect heeft op het netwerk van cliënten.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg