invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Beeldbellen bij De Zorggroep: Dhr. Verspaget

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De Zorggroep zet beeldbellen in bij verschillende cliënten, met verschillende redenen en op verschillende manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld cliënten die veel contact met mensen nodig hebben, maar er niet voldoende tijd is om iedere dag een bezoekje te brengen. Met beeldbellen kan er sneller even kort contact met deze cliënten worden gehouden, wat eenzaamheid tegengaat. Dat geldt ook voor de inzet van beeldbellen bij het afbouwen van zorg en ondersteuning. Er kan op die manier makkelijk een vinger aan de pols worden gehouden, terwijl mensen steeds zelfredzamer worden.

In een videoreeks van 3 filmpjes laat De Zorggroep zien hoe beeldbellen de zorgverlening ondersteunt.

Dhr. Verspaget

Dhr. Verspaget vertelt in dit filmpje over zijn positieve ervaringen met beeldbellen en hoe het hem ondersteunt bij het behalen van zijn doelen. Linda Bongers van De Zorggroep licht toe hoe zij beeldbellen in haar werk inzet en welke voordelen zij daarbij ervaart.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg