invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Beeldbellen bij De Zorggroep: Dhr. Goertz

Gepubliceerd op:

De Zorggroep zet beeldbellen in bij verschillende cliënten, met verschillende redenen en op verschillende manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld cliënten die veel contact met mensen nodig hebben, maar er niet voldoende tijd is om iedere dag een bezoekje te brengen. Met beeldbellen kan er sneller even kort contact met deze cliënten worden gehouden, wat eenzaamheid tegengaat. Dat geldt ook voor de inzet van beeldbellen bij het afbouwen van zorg en ondersteuning. Er kan op die manier makkelijk een vinger aan de pols worden gehouden, terwijl mensen steeds zelfredzamer worden.

In een videoreeks van 3 filmpjes laat De Zorggroep zien hoe beeldbellen de zorgverlening ondersteunt.

Dhr. Goertz

Dhr. Goertz woont in Baarlo. Hij vertelt over hoe beeldbellen via de iPad de zorg voor zijn vrouw met diabetes in de thuissituatie ondersteunt. De Zorggroep begeleidde met beeldbellen zijn vrouw iedere ochtend met het bloedsuikerprikken, het instellen van de insulinespuit en bij het daadwerkelijke prikken. Via de iPad kon de medewerkster controleren dat het het op de juiste manier werd gedaan. Deze dagelijkse begeleiding had tot gevolg dat de bloedsuikerspiegel van mevrouw Goertz stabieler bleef. Voor dhr. Goertz als mantelzorger, maar ook voor zijn vrouw zelf, bracht dat veel rust.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg