invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Videopresentatie van het Vivent Kennisplein

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Vivent heeft een kennisplein opgezet; een plaats waar medewerkers kennis kunnen vinden, onzekerheid kunnen delen, antwoorden krijgen en coachend geholpen worden.

Het doel van het kennisplein is: actief een bijdrage leveren aan kwaliteit en kwaliteitsontwikkelingen voor en van alle medewerkers binnen Vivent. Gevraagd en ongevraagd. Op een coachende wijze vragen beantwoorden (reactief), maar ook een spiegel voorhouden, met als doel het kennisniveau van de zelfsturende teams te vergroten (proactief). Het kennisplein heeft een signalerende rol en daarmee een functie in de borging van kwaliteit.

Het kennisplein is er in 3 vormen:

  • Het Kennisplein online: informatie, praktische instrumenten en hulpmiddelen zijn ingedeeld in functieprogramma’s die zijn samengesteld en worden bijgehouden door expertteams binnen Vivent. Ook zijn er verschillende forums waarop medewerkerkers vragen kunnen stellen aan experts en/of collega’s.
  • Het Kennisplein bereikbaar: medewerkers die in een situatie direct antwoord nodig hebben kunnen tijdens kantooruren bellen naar het kennisplein. Indien nodig kan het kennisplein ook direct een expert ter plaatse laten komen bij de cliënt.
  • Het Kennisplein als ontmoetingsplaats: Vivent heeft ook een fysieke ruimte waar het kennisplein is. Hier worden activiteiten georganiseerd zoals thema-avonden, bijscholing, en je kunt er afspraken maken met experts.

Bekijk de videopresentatie van het Kennisplein Vivent (externe link)

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg