invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

GoOV-app voor mensen met een verstandelijke beperking

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Voor een groeiend aantal mensen met een beperking is de GoOV-app écht onmisbaar. Jeremy en zijn ouders vertellen waarom de app zo belangrijk voor hen is.

Eljakim, Siza en Inn4Care ontwikkelden met steun van het Technofonds de GoOV-app. Voor een groeiend aantal mensen met een beperking is de app inmiddels écht onmisbaar: via eenvoudige instructies worden zij van deur tot deur begeleid bij het reizen met het openbaar vervoer.

Stress beperken

Naast de begeleiding van deur tot deur is GoOV een perfect middel om stressvolle situaties tijdens het reizen te tackelen. De app geeft de looproute aan naar de bushalte en welke bus je moet nemen en waar je uit moet stappen of overstappen, hoeveel meter je langs welke straat moet lopen om van de bushalte bij de bestemming te komen. De GoOV geeft ook een nieuw alternatief als een bus uitvalt of te laat is.

In deze video zien we Jeremy reizen met de GoOV-app. Hij en zijn ouders vertellen waarom de app zo belangrijk voor hen is.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg