invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Resultaten pilot Digitale begeleiding RIBW ZWWF

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Om beter te kunnen inspelen op de veranderende zorgvraag heeft RIBW ZWWF een pilot digitale begeleiding met beeld uitgevoerd. Door deze begeleiding is face-to-face contact tussen cliënten en medewerkers mogelijk, en is er sprake van grotere flexibiliteit voor zowel cliënt als medewerker. In voor zorg! begeleidde deze pilot.

In de video vertellen een medewerker van RIBW ZWWF én een cliënt over hun ervaringen met zorg op afstand en beeldbellen. Beiden zijn positief. De cliënt geeft aan dezelfde betrokken en persoonlijke zorg te ervaren en tegelijkertijd flexibeler te zijn. Afspraken kunnen tenslotte nu ook ingepland worden op een werkdag, op een andere locatie. De medewerker heeft gemerkt beter bereikbaar te zijn voor haar cliënten.

De medewerker van RIBW ZWWF schetst in het filmpje de bijdrage die In voor zorg! leverde bij het opzetten van de pilot.

RIBW ZWWF biedt (woon)begeleiding aan mensen met chronische psychiatrische en/of psychosociale problemen. Werkgebied van de organisatie zijn de Zaanstreek, Waterland en West-Friesland. RIBW ZWWF heeft 300 medewerkers en ongeveer 850 cliënten in de zorg, waarvan ca. 600 cliënten met ambulante dienstverlening.

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg