invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Wijkgericht werken met zelfsturende teams door ZorgAccent

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De extramurale tak van ZorgAccent heeft met hulp van In voor zorg! een enorme transitie doorgemaakt. De organisatie is verandert in een toekomstbestendige organisatie met kleine zelfsturende wijkteams, ondersteund door moderne ICT.

Omdat het delen van kennis en ervaringen een belangrijke doelstelling is van In voor zorg!, zijn de keuzes en resultaten van dit traject op 24 november 2011 gepresenteerd op het In voor  zorg-congres: ‘De nieuwe thuiszorg’.  De interesse van andere zorgorganisaties in de aanpak van ZorgAccent was echter zo groot, dat er vragen binnen bleven stromen. Daarom heeft In voor zorg! op 21 februari 2012 samen met ZorgAccent een bijeenkomst georganiseerd waar vragen, opmerkingen en ervaringen konden worden uitgewisseld.

Wat komt er allemaal kijken bij de transitie en wat heeft het opgeleverd? In dit verslag zijn de belangrijkste punten op een rij gezet met betrekking tot:

  • de transitie
  • de teams
  • de ondersteuning
  • de resultaten

Download het verslag 'Wijkgericht werken met zelfsturende teams' (pdf)

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg