invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Verslagen: Mini-symposium 'Technologische disrupties en slim organiseren'

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De technologische vernieuwing in de zorgsector ontwikkelt zich in razend tempo. Gezien de snelheid en hoeveelheid aan technologische ontwikkelingen, vragen veel organisaties zich af hoe zij hier goed op kunnen inspelen. Kunstmatige intelligentie, mobiel internet, 3D-printen, nanotechnologie en machine learning zullen in de komende 20 jaar radicale disrupties teweegbrengen. Met disruptie bedoelen we de ontwrichtende werking van nieuwe technologieën in een sector.

Hoe kunnen organisaties slim meebewegen in al deze ontwikkelingen? Welke aspecten moeten op orde zijn om vanuit bestuur en management behendig met de toekomst om te gaan? Op 18 juni 2015 organiseerden we de het mini-symposium 'Technologische disrupties en slim organiseren', waar we dieper ingingen op de onderwerpen 'disrupties' en 'slim organiseren'.

Plenair: Technologische disrupties & Digital Masters

Koen Voermans, partner bij adviesbureau Thaesis, verzorgde een plenaire presentatie over technologische disrupties. Hij ging in op hoe disrupties verschillende sectoren op zijn kop hebben gezet, hoe slimme organisaties daarmee zijn omgegaan en wat de langdurige zorg daarvan kan leren.

Daarna nam Marleen van Amersfoort, sr. vice president bij Capgemini Consulting, het stokje van Koen over en sprak over Digital Masters. Capgemini en Heliview onderzochten hoe organisaties invulling geven aan digitale transformatie, waar verbeterkansen liggen en hoe zij digitalisering kunnen versnellen. De onderzoekers maakten hierbij onderscheid tussen 4 typen organisaties: beginners, conservatives, fashionistas en digital masters. Tijdens haar presentatie beantwoordde Marleen vragen als: wat maakt een organisatie een technologische voorloper? En hoe transformeren zorgorganisaties naar een ‘digital master’?

Workshop GGZ Eindhoven: Cliëntgerichtheid en co-creatie

Dichtbij cliënten en mantelzorgers blijven, weten wat daar speelt en samen met hen werken aan technologische vernieuwing zijn belangrijke aspecten van een behendige organisatie. Dit kan bijvoorbeeld met een ‘eHealth-laboratorium’ : een broedplaats waar in co-creatie ideeën en praktijk tot resultaten komen, zoals hulpmiddelen, applicaties, websites en applied games.

Tijdens hun workshop vertelden Joep Kolijn (innovator) en Karin van den Berkmortel (e-health ontwikkelaar & adviseur zorginnovatie) van GGZ Eindhoven over hun e-lab opzet.

Workshop Frion: Bewustwording en kennismanagement

Op de hoogte blijven van technologische trends, aanbieders en toepassingen, dit slim verzamelen en delen is onmisbaar als het gaat om het activeren en betrekken van medewerkers. Als men breed in de organisatie bezig is met wat de technologische mogelijkheden zijn, kunnen doorlopend waardevolle ideeën en initiatieven ontstaan.

Tijdens de workshop 'Bewustwording en Kennismanagement' deden Nienke Monsma (coördinator) en Tanja Fokker (adviseur zorg & advies) van Frion uit de doeken hoe zij waardevolle kennis over technologie opsparen en rouleren met hun ‘Zoekplein’-opzet.

Workshop Bartiméus: Selectie en doorontwikkeling van ideeën

Een organisatie waarbinnen veel ideeën over technologie leven, is vooral effectief als de meest waardevolle ideeën steeds geselecteerd en verder gebracht kunnen worden. Daarvoor is niet alleen een methode om ideeën te trechteren onmisbaar, maar ook een consistent proces van doorontwikkeling.

Hans Scholten (hoofd informatisering en automatisering bij Bartiméus) vertelde op 18 juni over de manier waarop Bartiméus waardevolle ideeën naar de praktijk brengt.

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg