invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Verslag bijeenkomst 'Zorg met technologie: doorbraak of doodlopende weg'

Gepubliceerd op:

Dinsdag 8 november 2016 vond in Ede de bijeenkomst 'Zorg met technologie: doorbraak of doodlopende weg?' plaats. Deze bijeenkomst was de afsluiting van een 2 jarig traject waarin 22 zorgorganisaties in de Thematranche Technologie van In voor zorg! werkten aan de implementatie van technologie in hun organisatie. Tijdens het traject gingen de organisaties onder leiding van een intern projectleider én een in voor zorg!-coach aan de slag om technologie een vanzelfsprekend onderdeel te maken van hun zorgproces.

Workshops

Tijdens het congres presenteerden alle 22 organisaties hun ervaringen en geleerde lessen in 13 verschillende workshops. De organisaties zijn werkzaam in de ouderenzorg, thuiszorg, gehandicaptensector en GGZ.

Een aantal voorbeelden: Gehandicaptenorganisatie Zuidwester presenteerde in drie korte sketches hoe hun nachtzorg, met uitluistersystemen, er vroeger uitzag, hoe het er nu uitziet met domotica en wat de gewenste situatie is. Aan de hand van de sketches vertelden ze hoe zij van massaal aanbod naar individueel maatwerk zijn gegaan met als uitgangspunt het gesprek tussen cliënt, medewerker en de mantelzorger. Bartimeus vertelde op hun beurt over hun persoonsgerichte aanpak van technologie op maat bij mensen met een visuele – verstandelijke beperking. En ouderenzorgorganisatie Azora presenteerde hoe ze medewerkers gemotiveerd hebben om aan de slag te gaan met beeldzorg. Zorgaccent belichtte hoe de implementatie gaat in een organisatie met zelfsturende teams en Iriszorg deelde hun ervaring met de ontwikkeling van de game ‘the Journey’ voor mensen met een verslaving.

Een overzicht van de tips van de intern projectleiders:

overzicht van quotes van projectleiders
Meer weten

  • Bekijk hier de presentaties van de gegeven workshops tijdens de bijeenkomst 'Zorg met technologie: doorbraak of doodlopende weg?'
  • Bekijk de publicatie 'Aan de slag met technologie' waarin deelnemers aan de Thematranche Technologie ingaan op de oriëntatiefase, de implementatiefase en de financiering, borging en opschaling van zorgtechnologie.
  • Bekijk de foto's die gemaakt zijn tijdens deze bijeenkomst op Facebook!

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg