invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Verslag symposium: Business- en verdienmodellen

Gepubliceerd op:

Steeds meer zorgorganisaties besluiten zelfstandige bedrijfsonderdelen op te zetten door delen van hun organisatie af te zonderen en op te nemen in een aparte rechtspersoon. Het doel: risico’s afbakenen en verdienmodellen introduceren. Ook ontstaan er meer samenwerkingsverbanden waarbij bijvoorbeeld aparte BV’s worden opgericht. Toch zijn de begrippen business- en verdienmodel nog vrij nieuw voor de zorgsector. Tijdens het symposium 'Business- en verdienmodellen in de zorg' van 20 april 2015 werden gangbare in de zorg toepasbare business- en verdienmodellen gepresenteerd.

Business Model Generatie en Canvassen

Jan Klingen gaf een plenaire presentatie over de structuur en samenstellende delen van gangbare verdienmodellen. In zijn workshop zette hij de deelnemers aan het werk om vertrouwd te raken met de toepassing van de bouwstenen van Canvas.

Hij gaf deze presentatie eerder tijdens de bijeenkomst op 29 oktober 2014 en op 27 januari 2015. Lees het verslag: Symposium Business- en verdienmodellen voor de langdurige zorg.

Hoe realiseer je een business case?

Lex Tabak MSc, adviseur en coach, put uit eigen advieservaring in de zorg en verhaalt over concrete toepassingen van businessconcepten in die wereld. Daarnaast oefent hij met de deelnemers de verdere uitwerking van  de business case.

Deze workshop werd eerder door Lex Tabak gegeven tijdens de bijeenkomst op 27 januari 2015. Lees het verslag: ‘Hoe realiseer je een business case’.

Lean startup in combinatie met het businessmodel canvas

Huub Raemakers, partner van TwijnstraGudde combineert zijn kennis van en ervaring met het businessmodel Canvas met het gedachtegoed van Lean Startup. Hij gaf een korte inleiding, behandelde een casus en ging vervolgens met de deelnemers aan de slag om ‘businesswise’ invulling te geven aan nieuwe product-markt-combinaties.

Deze workshop werd eerder door Huub Raemakers gegeven tijdens de bijeenkomst op 27 januari 2015. Lees het verslag: workshop 'Lean Startup in de zorg'.

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg