invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Zorg thuis goed organiseren met het Virtuele Verzorgingshuis

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Het Virtuele Verzorgingshuis is een internettoepassing gericht op de cliënt, familie, mantelzorg, thuiszorg en alle andere professionals.

Met het Virtueel Verzorgingshuis kan opname in een verzorgingshuis meestal voorkomen worden. Door de zorg thuis goed te organiseren kunnen ouderen of chronisch zieken thuis blijven wonen. Zo behouden zij het contact met hun netwerk (familie, buren, vrienden en vertrouwde zorgverleners).

Het Virtueel Verzorgingshuis maakt gebruik van het Zorgverband systeem op het internet. Het gebruik van een speciaal, eenvoudig computerprogramma maakt het mogelijk alle mensen die betrokken zijn bij de zorgvrager (familie, thuiszorg, (para)medici) met elkaar te laten communiceren en om de zorg af te stemmen. Iedereen die van de zorgvrager toestemming krijgt, kan de voortgang van de zorg inzien en daaraan bijdragen. Eventuele problemen worden snel gesignaleerd en binnen het netwerk opgelost.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg