invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Werkboek Teamontwikkeling

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Steeds meer zorgorganisaties werken met zelfstandige teams die hun werk zelf organiseren. Dat betekent meer regelruimte voor professionals om samen met de cliënt er voor te zorgen dat cliënten een aangenaam leven kunnen leiden. Het Werkboek Teamontwikkeling biedt praktische werkvormen om het beste uit die teams te halen.

De basis van dit werkboek is het model van de teamontwikkelruimte van Karen Derksen. Volgens dit model kun je als team ontwikkelen door gericht aandacht te besteden aan 4 activiteiten:

  • Toekomst creëren
  • Dialoog voeren
  • Organiseren
  • Reflecteren.

Naarmate het teams beter lukt om aan deze 4 activiteiten gelijkmatig aandacht te besteden, boeken ze betere resultaten. Dit werkboek helpt je hierbij. Het is opgebouwd rondom de 4 activiteiten. Per activiteit vind je naast een toelichting praktische tools die je met je team kunt toepassen.

Hoofdstukken, toelichting & tools

  1. Hoe kunnen wij.. Toekomst creëren.
  2. Hoe kunnen wij.. Dialoog voeren.
  3. Hoe kunnen wij.. Organiseren.
  4. Hoe kunnen wij.. Reflecteren.

Downloads

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg