invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Webdossier Teamontwikkeling

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Een team is meer dan een groep individuen die toevallig samen op een afdeling werkt. Voetbalsupporters bijvoorbeeld, hoe eensgezind ze ook zijn voor dezelfde club, zijn toch geen team. De spelers op het veld wel. Sterker nog: als zij als team goed samenwerken is de kans dat het team wint veel groter. Je werkt in een team om samen beter te presteren dan elk teamlid afzonderlijk, zelfs beter dan het beste teamlid, alleen zou kunnen.

Zelfsturende teams

Zelfsturende of zelforganiserende teams in de zorg hebben een gemeenschappelijk doel: een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven voor hun cliënten realiseren vanuit eigen regie en zelfredzaamheid. Dat is het resultaat van de zorg en ondersteuning die je als team biedt.

Maar een team ben je niet zomaar. Het vereist dat je elkaar begrijpt, elkaars verschillen en inzet ziet en waardeert. Dat je elkaar aanvult en niet allemaal hetzelfde bent en doet. Dat je elkaar helpt als dat nodig is, elkaar vertrouwt en durft te vragen om feedback. Dat je elkaar aanspreekt op fouten, niet om te beschuldigen maar om ervan te leren. Dat is niet gemakkelijk, want het gaat over persoonlijke competenties, overtuigingen en gewoontes die soms doorbroken moeten worden. Voor de organisatie betekent het vaak een totale cultuuromslag.

Teamontwikkeling

Wordt een voetbalteam met sterspelers automatisch wereldkampioen? Nee! Zij moeten daar keihard voor trainen en vooral veel werken aan de ontwikkeling tot een (h)écht team. Ze moeten elkaar kennen, waarderen en vertrouwen, en elkaar helpen als het moeilijk wordt. Om als team optimale zorg voor je cliënten te kunnen verlenen moet je je samen – als team én individu - ontwikkelen.

Teams zijn succesvoller als de teamleden zich vrij voelen om hun kennis, ervaringen en ideeën met elkaar te delen. Om zo van en met elkaar te leren. Teams hebben daar ontwikkelruimte voor nodig. Als je dat goed doet als team, voelen teamleden zich veilig en vrij om in te brengen wat ze willen. Ze voelen zich gewaardeerd, durven elkaar feedback te vragen en te geven en durven van mening te verschillen en dat te onderzoeken. Teamleden voelen zich uitgedaagd om risico’s te nemen, te experimenteren en daarop te reflecteren. Uiteindelijk leveren die teams effectievere en efficiëntere zorg aan hun cliënten.

Werkboek Teamontwikkeling

Om teams te ondersteunen heeft In voor zorg! in samenwerking met Beweging 3.0 en KADE een werkboek Teamontwikkeling samengesteld. In dit werkboek vind je veel verschillende praktische werkvormen, vragenlijsten, instrumenten en tips die je helpen om als team beter te  functioneren. Je kunt er per keer uithalen wat je nodig hebt. Het team kan dit werkboek zelfstandig gebruiken of in samenwerking met een coach.

De samenstelling van het werkboek is gebaseerd op het onderzoek en de methodiek teamontwikkelruimte.
Hier worden 4 activiteiten onderscheiden die in balans moeten zijn om als team optimaal te presteren. Bij elke activiteit kun je kiezen uit een aantal passende werkvormen:

Naarmate het teams beter lukt om aan deze 4 activiteiten gelijkmatig aandacht te besteden, boeken ze betere resultaten.

Meer weten

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg