invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Teamontwikkeling: Organiseren

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Organiseren betekent dat je de werkzaamheden plant en structureert. Je bewaakt als team de beschikbare middelen als tijd en geld op een goede manier. Je maakt heldere afspraken met elkaar: wie doet wat, wanneer en hoe? Op die manier weet iedereen altijd precies wat er wordt verwacht.

Teveel of te weinig organiseren

Teams die (te) weinig organiseren verspillen tijd en geld. Ze maken bijvoorbeeld onduidelijke afspraken waardoor werkzaamheden dubbel, helemaal niet, of niet op tijd worden gedaan. Of alles, bijvoorbeeld teamoverleggen, loopt altijd uit.

Teams die (te) veel organiseren volgen soms veel te strikt, blindelings, afspraken op. Ze vragen zich niet meer af of dat nog wel bijdraagt aan het beoogde resultaat en of het nog past bij de situatie van dat moment.

Organiseren is onderdeel van het Werkboek Teamontwikkeling.

Tools

Meer weten

 

 

 

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg