invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Spellen in zorg en ondersteuning: spelend leren!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Bureau HHM ontwikkelde 5 spellen die toepasbaar zijn binnen zorg en ondersteuning:

 1. Wmo spel Nieuwe wegen
  Een spelkoffer met attributen, een iPad en een app. Het zijn de ingrediënten van het Wmo-spel. Dit spel werd ontwikkeld binnen het In voor zorg-traject van De Binnenvest. Gebruik het spel en bouw samen een wijk die Wmo-proof is.
 2. Op weg naar zelfsturing
  Kom meer te weten over zelfsturing en maak de impact hiervan voor cliënten en organisaties inzichtelijk. En verbeter uw dienstverlening.
 3. Sociaal Wijkteamspel
  Wat is de impact van werken in sociale wijkteams voor cliënten en organisaties? Denk na over een betere dienstverlening aan kwetsbare burgers. Dit spel stimuleert het gesprek over samenwerking en teamvorming.
 4. Samenvoordejeugd spel
  Om goed op te kunnen groeien heeft ieder kind een verzameling aan 'attributen' nodig voor in zijn of haar kruiwagen. De nieuwe Jeugdwet heeft invloed op deze attributen. Door het spel komt u meer te weten over deze wet.
 5. Zorgindebuurt spel
  Hoe zorg je voor meer eigen verantwoordelijkheid, gelijke deelname en eigen regie? Kom door het spelen van dit spel meer te weten over hervormingen en transities in langdurige zorg en ondersteuning. 

Meer weten

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg