invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Ons: gratis communicatie-app voor thuiszorgmedewerkers

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Nedap ontwikkelde een app om de communicatie tussen thuiszorgmedewerkers makkelijker te maken. Door middel van de app, genaamd 'Ons', kunnen thuiszorgmedewerkers op de hoogte blijven van wat er speelt in het team. Ze kunnen berichten aan elkaar sturen en hebben planning, beschikbaarheid van collega’s en belangrijke cliëntinformatie bij de hand. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store.

Zelfstandig werken in de wijk

‘Veel thuiszorginstellingen vroegen ons iets te bedenken om de onderlinge communicatie tussen thuiszorgmedewerkers te verbeteren. Zij werken namelijk steeds zelfstandiger in de wijk, regelen meer zelf en beginnen de route langs de cliënten vaak vanuit huis, waardoor zij hun collega's minder spreken of zien’, aldus Nedap.

Efficiënt

‘Met onze app kunnen medewerkers binnen een thuiszorgteam met elkaar communiceren door berichten met elkaar te delen. Het is een soort beveiligde whatsapp speciaal voor de zorg. Medewerkers die in de wijk aan het werk zijn ontvangen een bericht op de telefoon (App) en bij medewerkers die achter een computer werken, verschijnt het bericht daar in beeld. Met één bericht wordt het hele team bereikt en het verschijnt vanzelf in beeld wanneer er iets speelt.’ Nedap geeft aan dat er dankzij de app geen belrondes nodig zijn en thuiszorgmedewerkers minder vaak gestoord worden tijdens een cliëntbezoek.

Bron: Nursing

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg