invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Mijn Ondersteuningsplan helpt cliënten regie te nemen

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De nieuwe website Mijnondersteuningsplan.nl helpt cliënten zelf de regie te krijgen over hun ondersteuningsplan. Door cliënten op een leuke en interactieve manier te informeren over wat er in het ondersteuningsplan komt te staan en wat hun rechten zijn ten aanzien van dit plan, kunnen cliënten het gesprek aangaan met de zorgorganisatie.

3 functionaliteiten

De website heeft 3 functionaliteiten:

  • Op de website kan een cliënt allereerst stapsgewijs informatie verzamelen over wat een ondersteuningsplan is. Zie: Het ondersteuningsplan (externe link)
  • Vervolgens kan een cliënt die nog geen ondersteuningsplan heeft aan de hand van verschillende onderwerpen in kaart brengen wat zijn zorgbehoefte is en welke elementen er in het ondersteuningsplan moeten komen. Zie: Zelf aan de slag (externe link)
  • Tot slot kan de cliënt op de site tips verzamelen over het ondersteuningsplan. Zie: Jouw tips (externe link) 

In voor zorg-deelnemers Cordaan en Dichterbij participeren in dit project.

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg