invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Management en ondersteunende diensten in de transitie naar zelfsturende teams

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Maken we protocollen om de zorg te verbeteren of omdat de externe auditor het wil? Draagt de workflow rondom ziekmeldingen bij aan het resultaat? Het zijn voorbeelden van vragen die In voor zorg-coach Ard Leferink stelt aan zorgorganisaties die met zelfsturende teams willen werken. Bij ZorgAccent begeleidt hij de overgang naar zelfsturende teams, extramuraal is dat inmiddels voltooid, intramuraal zijn ze ver gevorderd. Op 20 juni 2013 deelde hij zijn ervaringen. Met veel praktische tips.

Management en ondersteunende diensten

ZorgAccent startte met 3 pilotteams die helemaal opnieuw zijn begonnen. Ze hebben 1 klein bedrijfsbureau opgezet waarin alle disciplines en kennis samenkomen. Het enige wat nog centraal wordt geregeld is de salarisverwerking en de boekhouding. In de teams wordt verder alles zelf geregeld en hebben medewerkers rollen afgesproken. Iemand gaat bijvoorbeeld over de administratie, die moet zorgen dat de gegevens voldoende gevuld worden en heeft daarover contact met het bedrijfsbureau, de ander heeft bijvoorbeeld de rol van planner.

Daardoor zijn er ook veel functies gesneuveld, vooral in het management. Daarnaast is de functie-invulling van de ondersteunende diensten anders geworden. Voor sommige mensen een reden om een andere baan te zoeken.

Bedrijfsbureau intramuraal en extramuraal

ZorgAccent had al een bedrijfsbureau voor extramurale zelfsturende teams. Ze hebben nog een bedrijfsbureau opgezet voor intramuraal. Bij intramuraal zijn andere discussies aan de orde, bijvoorbeeld: : Gaan we het wassen en koken zelf doen, of besteden we het uit? Om dit soort discussies de ruimte te geven, heeft ZorgAccent het bedrijfsbureau intramuraal nu los georganiseerd van extramuraal. 

De administratie voor de thuiszorg is eigenlijk veel complexer dan intramuraal. Er zijn veel meer mutaties van in- en uit zorg gaan van cliënten en er moet per uur gefactureerd worden. Op het bedrijfsbureau voor de thuiszorg zitten zo’n 6 of 7 mensen voor ongeveer 1000 zorgverleners. Intramuraal hoef je eigenlijk alleen dagen te tellen. Toch moeten er heel veel gegevens worden ingevoerd voor de AZR. Volgens Ard is er een systeem gaande dat we moeten doorbreken.

Het huishoudboekje van zelfsturende teams

Werken met zelfsturende teams betekent loslaten en vertrouwen geven aan de teams. Eigen financiële ruimte hoort daarbij. Ard Leferink geeft aan: intramurale teams moeten alleen in de gaten houden dat ze slim roosteren en op het ziekteverzuim letten, dan komt het wel goed. Je hoeft ze echt niet te vertellen dat een leeg bed weer gevuld moet worden. Elk team heeft ook een eigen kleine kas waar ze zelfstandig uitgaven mee mogen doen. De teams hoeven geen begroting te maken. Dat gebeurt alleen op concernniveau.


 Meer weten

 

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg