invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Juridische Handreiking Zorgverkoop

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De Juridische Handreiking Zorgverkoop omvat de onderdelen: Zorginkoop door gemeenten, Samen inschrijven en Zorginkoop door cliënten. De handreiking werd door VanDoorne advocaten gemaakt in opdracht van VGN.

Zorginkoop door gemeenten

Het deel Zorginkoop door gemeenten gaat in op de regels die spelen bij de zorginkoop/aanbestedingen door gemeenten.

Samen Inschrijven

Het onderdeel Samen Inschrijven gaat in op de geschikte juridische vormen voor het samenwerken/inschrijven op die aanbesteding/inkoop door gemeenten.

Bovenstaande delen van de juridische handreiking zijn met name van belang voor zorgverkoop in het gemeentelijk domein (Wet maatschappelijke ondersteuning en nieuwe Jeugdwet). De nieuwe onderdelen zijn complementair aan de eerder verschenen Handreiking zorgverkoop in de Wmo (externe link).  ontwikkeldocument.

Zorginkoop door cliënten

De Zorginkoop door cliënten betreft de contractering met ouderintiatieven op basis van een pgb.

Met het verschijnen van de laatste delen is de Juridische Handreiking Zorgverkoop compleet en beschikt u als aanbieder van gehandicaptenzorg over een 'totaal'plaatje voor uw zorgverkoop.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg