invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Inkoopspecificaties thuiszorgtechnologie van Vitaal Thuis

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Vitaal Thuis heeft specificaties gepubliceerd die zorgorganisaties kunnen gebruiken bij aanbestedingen en implementatie van thuiszorgtechnologie. Voor sensortechnologie voor passieve alarmering zijn die specificaties per juli 2015 geactualiseerd. Onderdeel daarvan is de toezegging van staatssecretaris van Rijn dat de bekostiging van eHealth in 2016 wordt voortgezet volgens de regels die al in 2015 gelden.

Uitgangspunten inkoopspecificaties thuiszorgtechnologie

Uitgangspunten van de inkoopspecificaties zijn: open, interoperabel, toekomstvast, schaalbaar en betaalbaar. De Vitaal Thuis inkoopspecificaties zijn een generieke set specificaties of eisen die gesteld kunnen worden aan thuiszorgtechnologie. Daarin staan de wensen van de ouderen en cliënten zelf centraal. Zorgaanbieders kunnen met de specificaties hun woon- en zorgfaciliteiten optimaal inrichten op de wens van cliënten.

Vitaal Thuis

Vitaal Thuis is een initiatief van ActiZ en VitaValley met als doel vraag en aanbod in de markt voor thuiszorgtechnologie beter op elkaar af te stemmen. Vitaal Thuis staat voor langer zelfstandig, veilig en verzorgd thuis wonen door de inzet van technologie. Het doel is realisatie van minimaal 10 implementaties met in totaal meer dan 10.000 gebruikers van Vitaal Thuis gecertificeerde oplossingen (alarmering, alarmopvolging, beeldzorg en slimme sleutel oplossingen) eind 2016.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg