invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Huistest: veilig langer thuis wonen

Gepubliceerd op:

Ouderen blijven steeds vaker en steeds langer wonen in hun eigen huis. Daarom is het belangrijk dat huizen comfortabel én veilig blijven, zodat ongevallen - zoals valincidenten - zoveel mogelijk worden voorkomen. Om ouderen te wijzen op verbeterpunten in huis en te ondersteunen bij woningaanpassingen, is de Huistest ontwikkeld.

Wat doet de Huistest?

De Huistest beoordeelt de veiligheid van de woning en geeft verbeterpunten. Om de woningaanpassing vervolgens direct aan te (laten) pakken helpt de Huistest bij het vinden van een leverancier in de buurt. Verder:

  • geeft het informatie over woningaanpassingen, woonvormen, regelgeving, financiering en tips
  • test het de woning op de thema's domotica, woningaanpassingen en veiligheid
  • geef het ouderen concreet advies over het aanpassen van hun woning
  • is het een praktisch instrument dat partijen die betrokken zijn bij woningaanpassing verbindt, zoals gemeenten, woningcorporaties, zorgverzekeraars, thuiszorg, welzijn, installatiebedrijven, bouwmarkten, bouwers en makelaars.

Zo worden woningeigenaren bij het ouder worden voorbereid op veranderende omstandigheden.

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg