invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Hoe financier je eHealth?

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Gebrek aan (kennis over) financiering voor eHealth-toepassingen is vaak een knelpunt om eHealth te implementeren of op te schalen. Zorg voor Innoveren maakte daarom de Wegwijzer financiering eHealth.

Wegwijzer financiering eHealth

Met deze wegwijzer kunnen zorgprofessionals makkelijker hun weg vinden in de (on)mogelijkheden van eHealth-financiering. De wegwijzer is bedoeld voor alle zorgvernieuwers die zich bezighouden met eHealth. Dit kunnen zorgverleners zijn, maar bijvoorbeeld ook projectmanagers van eHealth-projecten binnen zorginstellingen of leveranciers van eHealth-toepassingen.

Wat staat er in de wegwijzer?

In de wegwijzer is te vinden:

  • Informatie over de manier waarop bekostiging van innovaties in de zorg is georganiseerd vanuit de overheid. Met bekostiging bedoelt Zorg voor innoveren de mogelijkheden om de toepassing van eHealth te financieren vanuit de wet- en regelgeving.
  • De bekostigingswijzer. Deze tool ondersteunt zorgprofessionals om de weg te vinden naar geschikte bekostiging.
  • Informatie over de financiering van zorginnovatie.
  • Informatie over processen van innoveren (onderzoek, ontwikkeling en implementatie).
  • Bekijk de wegwijzer eHealth (externe link)

Bron: Zorg voor innoveren (externe link)

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg