invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Het Persoonlijk Ontwikkelplan Leiderschap

Gepubliceerd op:

Het Persoonlijk Ontwikkelplan Leiderschap geeft u inzicht in uw eigen leiderschapsstijl en geeft u handvatten ter verbetering. Leiderschap gaat over beïnvloeden. Het is geslaagd als u de juiste manier kunt vinden om een ander mee te krijgen, terwijl u inspeelt op de behoefte van de ander. Daarnaast moet u flexibel van rol kunnen wisselen in verschillende situaties. De ene keer bent u de ondernemer, de andere keer de manager of de coach. Of vervolgens uw leiderschap effectief is hangt in belangrijke mate af van de context: de fase van ontwikkeling van uw organisatie en de cultuur van de organisatie.

Tool Persoonlijk Ontwikkelplan Leiderschap

De tool bestaat uit een aantal schema’s die u zelf invult. Hierbij kijk u naar de huidige situatie en de gewenste situatie.

U zoomt in op drie onderwerpen:

  1. Beïnvloedingsstijlen. Bent u een visionaire leider, een resultaatgerichte push-leider of vooral een inspirerende pull-leider?
  2. Bronnen van beïnvloeding. Denken, voelen en non-verbaal.
  3. Rollen voor leiderschap. Bent u ondernemer, manager of meer coach?

Deze tool is ontwikkeld door BTN, naar het leiderschapsmodel uit het boek “Het geheim van de leider – zoektocht naar essentie” van Dr. Rens van Loon (dit boek is uitverkocht en verschijnt niet meer).

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg