invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Handreiking Communicatie bij verandertrajecten

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Communicatie van veranderingstrajecten is een lastige opgave. Hoe bereik je de juiste mensen met de juiste informatie? Kun je daadwerkelijk houding en gedrag zodanig beïnvloeden dat het ’t invoeren van de verandering ondersteunt? En hoe organiseer je dit dan? In voor zorg-coaches worden regelmatig met deze vragen geconfronteerd. Daarom hebben we een praktische handreiking voor het inrichten van een In voor zorg-communicatietraject opgesteld.

Vier succesfactoren

Het programma In voor zorg! begeleidt honderden grotere en kleinere organisaties in de langdurige zorg in hun veranderingstrajecten. De communicatie over deze trajecten is net zo divers als de trajecten zelf. Desondanks kan er wel een aantal succesfactoren worden onderscheiden. Deze succesfactoren zijn ook bekend uit de literatuur over de communicatie van veranderingsprocessen.

Deze succesfactoren zijn:

  1. bepaal je startpunt
  2. stel een communicatieplan op
  3. gebruik bestaande communicatiemiddelen
  4. introduceer nieuwe communicatiemiddelen

Deze handreiking geeft voor elke succesfactor een uitleg met concrete tips en voorbeelden, gevolgd door een checklijst met to-do-punten.

Handreiking Communicatie bij verandertrajecten

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg