invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Goed in gesprek met de gratis e-learning!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

‘Cliënten ondersteunen om hun eigen leven te blijven leiden’,
‘Met aandacht en respect omgaan met cliënten én hun familie en sociaal netwerk’,
‘Goed luisteren naar cliënten’ en ‘Aandacht geven aan zowel welzijn als gezondheid’.

Wat vraagt dit van medewerkers? Hoe geef je de verandering van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’ vorm? Zorgpartners Midden-Holland heeft het In voor zorg-traject benut om deze slag te maken.

De e-learning Goed in gesprek

De e-learning is samen met Zorgpartners Midden-Holland ontwikkeld tijdens hun In voor zorg-traject ‘Van moeten naar ONTMOETEN'. Hierin werkten zo’n 3.000 medewerkers in 16 zorgcentra en afdelingen aan een meer professionele werkhouding passend bij de visie van de organisatie.

E-learning Goed in gesprek doorontwikkeld naar 2 modules freelearning

De e-learning is intussen doorontwikkeld naar 2 modules. Met de 2 nieuwe gratis e-learning modules Goed in gesprek leer je beter communiceren in de zorg. Deel één gaat over het voeren van een goed gesprek. Hoe goed luister je of vul je gemakkelijk in voor een ander? Stel je veel open vragen? Of juist gesloten of suggestief? In deel 2 leer je over gesprekken met een specifiek doel, bijvoorbeeld feedback geven en krijgen. En hoe maak je een gesprek doelgericht? Het volgen van een module duurt 30 minuten.

20 vragen over praktijksituaties

In de 2 modules leer je door 20 vragen te beantwoorden over praktijksituaties. Daarnaast zijn er goede filmpjes met duidelijke voorbeelden. Na het beantwoorden van een vraag, krijg je meteen een toelichting bij het goede of foute antwoord, waardoor je er meteen van leert. Dat maakt het doen van deze e-learnings zo leuk!

Henry Mostert, expert Goed in gesprek die de e-learning gemaakt heeft: ‘De e-learning is heel laagdrempelig, en dus geschikt voor verzorgenden, verpleegkundigen en woonbegeleiders.’ Als je voldoende vragen goed hebt beantwoord, ontvang je een certificaat. Je kunt de modules ook op je iPad doen.

Accreditatiepunten voor beroepsregister

Voor elke module kun je 1 accreditatiepunt halen voor het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden van V&VN (4 euro administratiekosten).

Voor zelfstudie en opleidingen

De beide e-learningmodules kunnen gedaan worden als zelfstudie, maar kunnen ook goed in opleidingen gebruikt worden. Bekijk alle 20 vrij toegankelijke e-learnings op www.free-learning.nl, een platform van LOCOmotion en Vilans.

Meer weten

De e-learning modules sluiten aan bij het Thema Goed in gesprek op Zorg voor Beter. De inhoud van de e-learning staat beschreven in de Brochure Goed in gesprek (pdf). Deze brochure komt voor een groot overeen met het Thema Goed in Gesprek op Zorgvoorbeter.nl.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg