invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Zelfsturende teams: Gedeelde waarden in de organisatie maakt veel werk overbodig

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Maken we protocollen om de zorg te verbeteren of omdat de externe auditor het wil? Draagt de workflow rondom ziekmeldingen bij aan het resultaat? Het zijn voorbeelden van vragen die In voor zorg-coach Ard Leferink stelt aan zorgorganisaties die met zelfsturende teams willen werken.

Bij ZorgAccent begeleidt hij de overgang naar zelfsturende teams, extramuraal is dat inmiddels voltooid, intramuraal zijn ze ver gevorderd. Op 20 juni 2013 deelde hij zijn ervaringen. Met veel praktische tips.

Gedeelde waarden

Ard: 'Vaak wordt een proces opgeknipt in teveel stapjes. Als je mensen bij elkaar zet, gaan ze beter samenwerken en presteren zonder ingewikkelde workflowsystemen. Via een community kun je casuïstiek met elkaar delen, dat leidt weer tot nieuwe shared values'.

In deze video legt Ard Lenferink uit hoe belangrijk het is om gedeelde waarden na te streven.

Het belang van een digitale community voor zelfsturende teams

Ard Leferink:  'Ik ben geschrokken van hoe belangrijk zo’n goed lopende community is voor de organisatie. Wat moet je nog met beleidsplannen als je 24 uur per dag 365 dagen per jaar beleid kan toetsen met je medewerkers en hen mee kan laten denken?'

In een digitale community geef je medewerkers de mogelijkheid om kennis uit te wisselen, maar ook aan te geven wat ze ervan vinden. Daardoor bereik je dat medewerkers in teams én over de grenzen van teams heen, met elkaar mee kunnen denken bij het zoeken naar oplossingen voor een probleem. Bijkomend voordeel: als directie kun je toetsen wat er leeft onder medewerkers en wat hun mening is over bepaalde zaken.

In deze video vertelt Ard Leferink over het belang van de community voor zelfsturende teams. 

Vrijwilligers en sociaal netwerk

Om de samenwerking in de organisatie verder te verbeteren kun je ook vrijwilligers en het sociaal netwerk betrekken in de community.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg