invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Free-learning module 'echt contact maken'

Gepubliceerd op:

In de Free Learning Module 'écht contact maken' kunnen zorgverleners kennismaken met de basisprincipes van 'echt communiceren' met de cliënt en leren zij hun eigen rol daarin te zien.

Eerste stap

Aan de hand van 18 vragen legt de module het ContactModel uit. Daarbij worden films en plaatjes gebruikt om de zorgverlener uit te dagen zich te verdiepen in échte communicatie met de cliënt. De module moet gezien worden als eerste stap, omdat je écht contact maken met cliënten pas leert door veel te oefenen in de praktijk.

Aan het eind van de module, als 85% van de vragen goed is beantwoord, ontvangt de gebruiker een certificaat. En lukt dat niet? Dan mag de module zo vaak als mogelijk opnieuw worden doorlopen. Het gaat er immers om dat de zorgverlener zoveel mogelijk leert!

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg