invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

De nieuwe zorgmedewerker: video's en werkopdrachten

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De zorg verandert voortdurend. De video's over de Nieuwe zorgmedewerker nodigen uit om in het teamoverleg of in de klas in gesprek te gaan over de veranderingen in de zorg en wat dat betekent in het dagelijkse werk. De bijbehorende werkopdrachten kunnen hierbij helpen. De filmpjes van 60 seconden en de opdrachten vormen samen goed ondersteuningsmateriaal om op een nieuwe manier te leren werken in de praktijk en in de opleiding.

Werken in de zorg

De zorg verandert voortdurend. Meer aandacht voor de individuele cliënt. Werken met een zorgleefplan of een elektronisch dossier. Meer samenwerken met mantelzorgers en vrijwilligers. En met andere disciplines en diensten. Of zorgen-op-afstand. De zorg van nu én in de toekomst vraagt nogal wat van helpenden en verzorgenden.

Niet alleen de inhoud van je werk verandert, maar ook hoe je de zorg organiseert samen met anderen. En hoe je zelf aankijkt tegen de zorg. Vilans wil helpenden en verzorgenden van nu én straks ondersteunen om goede en verantwoorde zorg te (blijven) geven. Met aandacht voor de cliënt en zijn omgeving, met aandacht voor je collega’s en voor jezelf. Zodat je weet voor wie je er bent!

Video's

Ontdek per filmpje van 60 seconden wat het werk van de Nieuwe zorgmedewerker inhoudt. In elk van de 6 filmpjes, met bijbehorende werkopdrachten, komt steeds een ander thema aan bod.

 

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg