invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

De JacobMonitor: monitoren en sturen op organisatieontwikkeling bij Sint Jacob

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Hoe kun je de organisatieontwikkeling monitoren en sturen op de voortgang? Sint Jacob (intra- en extramurale ouderenzorg in Haarlem en omgeving) heeft met het In voor zorg-traject haar toekomstbestendigheid vergroot, doordat men nu inzicht heeft in de voortgang van belangrijke verbeterdoelstellingen van de organisatie.

In het traject werd een JacobMonitor met dashboard ontwikkeld én er werd een proces ingericht tot op de werkvloer om dit te bewaken en bij te sturen. Leidinggevenden kregen daartoe de instrumenten in handen om samen met de medewerkers de verbeteringen te realiseren. Hierdoor is er is een continu proces van verbetering op gang gekomen waar medewerkers zelf een grote bijdrage aan leveren.

5 tips voor succes

In dit document zijn kort de 3 stappen of fases beschreven die Sint Jacob heeft doorlopen om tot de JacobMonitor te komen. Daarnaast vindt u 5 tips voor het succesvol inzetten en uitvoeren van zo’n monitor.

Meer weten

 

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg