invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Checklist Extramuraliseren van ZZP's

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Per 1 januari 2013 ontangen cli♪nten met een licht zorgzwaartepakket (ZZP) de benodigde zorg in hun eigen huis. Zij gaan dus niet meer naar een intramurale zorginstelling. Voor zorgorganisaties, die tot nu toe intramurale zorg verleenden aan cliënten met een lichte ZZP, betekent dit een strategische heroriëntatie.  

Adviesbureau AAG heeft daarom samen met een aantal controllers uit het veld een checklist opgesteld. De lijst bevat punten waarmee organisaties rekening moeten houden bij het maken van nieuwe strategische keuzes. De checklist bestaat uit 15 op elkaar volgende stappen. Voor iedere stap wordt een omschrijving gegeven. Daarnaast worden 5 aanvullende punten genoemd waaraan organisaties aandacht zouden moeten besteden.

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg