invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Belbin Teamrollen

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Het teamrollenmodel van Meredith Belbin is een praktische manier om de effectiviteit van uw teams te vergroten. Het brengt de verschillende talenten binnen een team in kaart en biedt inzicht in de rollen in een team die verder ontwikkeld moeten worden.

Het teamrollenmodel is gebaseerd op  wetenschappelijk onderzoek naar de samenstelling en effectiviteit van managementteams van Meredith Belbin. Hier kwam uit naar voren dat ieder team een combinatie van psychologische verschillen nodig heeft om goed te kunnen samenwerken. Belbin identificeerde 9 teamrollen, die elk zijn opgebouwd uit een aantal samenhangende eigenschappen en talenten.

Er worden 3 testen gebruikt om de teamrollen in kaart te brengen: een persoonlijkheidsvragenlijst, een vragenlijst die de persoonlijke waarden in kaart brengt en een intelligentietest. Deze testen worden beschouwd als de beste manier om teamrollen vast te stellen.

Meer weten

 

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg