invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Beeldschermzorg implementatiemodel “Een deur naar de rest van de wereld”

Gepubliceerd op:

TrendITion publiceerde een ‘Beeldschermzorg implementatiemodel’ dat gebaseerd is op onderzoek naar de succesfactoren en barrières bij implementatietrajecten van beeldschermzorg. De ervaringen van zorgorganisaties zijn door hen in kaart gebracht in een praktisch overzicht van succesfactoren en barrières op het gebied van project en organisatie, techniek en financiën. Hiermee is de publicatie een compleet ‘how to-boekwerk’ voor ieder die aan de slag gaat met beeldschermzorg.

Onderzoek

Het onderzoek van TrendITion vond eerder dit jaar plaats bij zorginstellingen in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), verstandelijk gehandicaptenzorg (VGZ) en verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Alleen zorginstellingen die beeldschermzorg werkelijk aanbieden aan cliënten en dus kunnen reflecteren op het doorlopen implementatieproces werden hiervoor geïnterviewd door TrenITion.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg