invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

App Alzheimer Assistent voor mantelzorgers

Gepubliceerd op:

Alzheimer Nederland heeft een app ontwikkeld voor mantelzorgers van mensen met dementie: de Alzheimer Assistent app. Nederland telt ruim een miljoen mantelzorgers die zorgen voor een familielid of bekende met dementie. De Dementiemonitor Mantelzorg in 2012 toonde aan dat maar liefst 46% van de mantelzorgers overbelast was en nog eens 44% een groot risico hierop liep. 

Digitaal tips uitwisselen

Samenleven met iemand met dementie zorgt iedere dag voor nieuwe uitdagingen, zoals gedragsveranderingen. Er is veel  behoefte aan steun en advies van lotgenoten en experts. ‘Met de Alzheimer Assistent app kunnen mantelzorgers direct ervaringen en tips digitaal uitwisselen’, aldus Gea Broekema- Prochazka, directeur en bestuurder van Alzheimer Nederland.

In de Alzheimer Assistent staat informatie in tekst en video over meer dan 60 onderwerpen. De adviezen worden gegeven door experts en mantelzorgers. Het aanbod van informatie groeit voortdurend: gebruikers kunnen namelijk zelf tips delen en onderwerpen aandragen.

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg