invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Aanbesteding: Sociale kaart helpt omgeving in beeld te brengen

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

U gaat als kleinere zorgorganisatie aanbesteden. U kunt het avontuur natuurlijk alleen aangaan. Maar voor kleinere organisaties is het vaak moeilijk om te voldoen aan alle eisen die een gemeente stelt. Het kan dan strategisch slim zijn om uw aanbesteding met samenwerkingspartners te doen. Het is daarom belangrijk om een goed overzicht te hebben van instellingen op het gebied van zorg en welzijn in de regio waarin u werkt.

Sociale kaart

Een hulpmiddel om uw omgeving in beeld te brengen, en dus uw mogelijke samenwerkingspartners, is de sociale kaart. Wie zijn er in uw (toekomstige) werkgebied actief en op welke terreinen? Welke zorg wordt er al geleverd en wie doet dat?  Welke (zorg)organisatie kan ondersteunend zijn aan de diensten die wij leveren? Het in beeld brengen van uw omgeving met behulp van de sociale kaart is het begin van de mogelijkheid tot samenwerking.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg