invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Aan de slag met sociale netwerken

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Aandacht voor de relaties van cliënten verbetert de kwaliteit van zorg en ondersteuning. Mede door de vergrijzing stijgt het aantal hulpvragen en ontstaat een groter beroep op professionele krachten. Dat betekent dat de professional zich vaker moet richten op het toerusten van de cliënt en zijn netwerk om met de eigen hulpvragen aan de slag te gaan.

Wegwijs in 44 meest bekende instrumenten en methoden

Netwerkgericht werken kan op vele manieren. Hoe begint u en wat levert het de cliënt op? De publicatie Aan de slag met sociale netwerken helpt u op weg en maakt u wegwijs in de 44 meest bekende instrumenten en methoden.

Doe ideeën op en leer van wat professionals in zorg én welzijn al ontwikkeld hebben en met succes in de praktijk toepassen. De wegwijzer start met 8 instrumenten waarmee het sociale netwerk van cliënten in kaart kan worden gebracht. Daarna kunt u aan de slag. Kies uit 36 methoden om het sociale netwerk te versterken.

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg