invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Savant Zorg: Doorontwikkeling van de wijkverpleegkundige functie

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Het document 'Doorontwikkeling van de wijkverpleegkundige functie binnen Savant Zorg' is nadere uitwerking van een aantal eerdere stappen die in de organisatie zijn gezet.

Enerzijds sluit het aan bij de leergang die de wijkverpleegkundigen hebben doorlopen en het werkdrukonderzoek dat daar mede het gevolg van was. Anderzijds sluit het aan bij de vorming van zelfstandige kleinschalige wijkteams en het Team Ontwikkel Plan (TOP). Het inrichten van leerkringen en het opnieuw verdelen van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden past daar bij.

Dit document is bedoeld om richting te geven aan de leerkring wijkverpleging en van daaruit als leidraad te dienen voor de doorontwikkeling van de wijkverpleegkundige functie binnen Savant zorg. Andere organisaties kunnen het als tool gebruiken om hun eigen visie en strategie voor wijkverpleegkundige teams op te zetten.

Meer weten

Bekijk ook de andere tools voor zelfstandige teams van Savant Zorg:

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg