invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Platform Openzorg.net brengt deskundigen en zorgvragers bij elkaar

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Mensen met psychische klachten kunnen anoniem hulp vragen via het nieuwe platform: OpenZorg.net. De website biedt betrouwbare en deskundige informatie, met de mogelijkheid tot direct (en gratis) contact tussen deskundige en hulpvrager. Voor deskundigen biedt het platform de mogelijkheid om hun praktijk uit te breiden met e-health.

Hulpvragers en deskundigen (coaches en therapeuten) kunnen een account aanmaken op OpenZorg.net. Voor de deskundigen geldt dat zij een relevante opleiding moeten hebben gevolgd en ook relevante werkervaring moeten hebben.

Er zijn 8 hoofdcategorieën (zoals opvoeden, carrière en relatie) met daaraan gekoppeld themagroepen (zoals stiefgezinnen en zelfverzekerd aan het werk), blogs en deskundigen. Binnen een themagroep kunnen hulpvragers anoniem vragen stellen, waarop deskundigen (zoals gedragsdeskundigen, voedingsdeskundigen, orthopedagogen) kunnen reageren met adviezen vanuit hun verschillende perspectieven. Ook kunnen hulpvragers eerdere vragen en adviezen over hetzelfde thema nalezen.

Hulpvragers kunnen zich op deze manier oriënteren op de werkwijze van verschillende deskundigen en zo inschatten welke deskundige hen, indien nodig, nog verder kan helpen. De hulpvrager kan er dan vervolgens voor kiezen om contact op te nemen met de deskundige voor een consult. Het is ook mogelijk om online een afspraak in te plannen met een deskundige en online een (beeld) consult te houden.

Meer weten

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg