invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Opella werkt met MotiVEER

Gepubliceerd op:

Opella heeft in het kader van het Experiment Regelarme Instellingen de HKZ-certificering losgelaten en in hanteert in plaats daarvan MotiVEER. MotiVEER is een manier om kwaliteit te meten, inzichtelijk te maken, te borgen en te bewaken, passend bij de visie en missie van Opella.

VEERkracht staat hierin centraal. VEERkracht betekent voor Opella: als organisatie flexibel genoeg zijn om te veranderen en het hebben van een stevige basis. Veerkrachtige organisaties weten wat ze willen en kunnen, zijn doelgericht en ondernemend. Dat is wat Opella wil zijn.

MotiVEER is een concrete uitwerking om de stevige basis inzichtelijk te maken en te borgen. MotiVEER bestaat uit 4 onderdelen:
1. Beschrijving van de processen rondom de klant
2. Beschrijving van de processen rondom de medewerker
3. Verzameling van de nodige documenten
4. Meten is weten / borging en verbetering

Opella rapporteert conform het onderdeel Meten is weten. Er vindt ook verantwoording plaats aan externen (zorgkantoor, ministerie van VWS, IGA en gemeenten).

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg