invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Mondzorg op het Kennisplein Zorg voor Beter

Gepubliceerd op:

Het Kennisplein Zorgvoorbeter.nl heeft een uitgebreid dossier samengesteld rondom het thema Mondzorg. Het dossier biedt praktische informatie over het geven van goede mondzorg. In het dossier wordt ingegaan op vragen als: Wat betekent goede mondzorg in de praktijk? En hoe kun je goede mondzorg in de zorginstelling implementeren?

Kennisplein Zorgvoorbeter.nl

Het Kennisplein Zorgvoorbeter.nl is sinds juni 2012 online. Het Kennisplein komt voort uit het Programma Zorg voor Beter, een tijdelijk stimuleringsprogramma waarbinnen zorginstellingen tussen 2005 en 2011 bijna 300 verbetertrajecten voor de langdurende zorg uitvoerden. Organisaties konden binnen dit programma ook subsidie krijgen. Het programma was een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), onder regie van ZonMw.

Het Kennisplein Zorgvoorbeter.nl maakt de kennis die binnen deze verbetertrajecten is ontwikkeld toegankelijk voor andere zorgorganisaties. Op het Kennisplein Zorgvoorbeter.nl is deze kennis gebundeld, met betrouwbare en actuele informatie die zorgmedewerkers in de praktijk kunnen gebruiken om de ouderenzorg en zorg aan chronisch zieken te verbeteren. Mondzorg is een van de thema’s op het Kennisplein.

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg