invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Kennismonitor Dementie meet kennisniveau dementiezorg van zorgprofessionals

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Ideon heeft een Kennismonitor Dementie ontwikkeld waarmee gemeten kan worden of verzorgenden en verplegenden niveau 2, 3 en 4 over de juiste kennis beschikken om tot de meest optimale zorg voor mensen met dementie te komen.

De Kennismonitor Dementie bestaat uit een online vragenlijst die door individuele medewerkers van zorgorganisaties wordt ingevuld. De vragenlijst is onderverdeeld in drie verschillende thema’s: ‘de mens met dementie’, ‘zorgen voor mensen met dementie’ en ‘de mens met dementie in zijn omgeving’. De vragenlijst is opgebouwd uit tien biografische vragen, met daarnaast 59 meerkeuzevragen voor de intramurale versie en 56 voor de thuiszorgversie.

Kennisniveau en opleidingsbehoefte

De individuele medewerker krijgt na het invullen van de Kennismonitor Dementie een online rapport van zijn of haar kennisniveau en daaraan gekoppeld de opleidingsbehoefte. Hij of zij kan dit rapport, dat als PDF geprint en/of opgeslagen kan worden, eenvoudig kenbaar maken aan de leidinggevende.

screenshot rapportage kennismonitor dementie

Voor leidinggevenden en opleidingsfunctionarissen van zorginstellingen kunnen er online rapportages op afdelings-, team- en instellingsniveau gegenereerd worden, waarmee een opleidingsplan en leerprogramma’s ontwikkeld kunnen worden die aansluiten bij de behoefte van de organisatie.

Na afloop van een opleiding of training vullen medewerkers de vragenlijst opnieuw in om daarmee het effect van de opleiding of training te meten.

Accreditatie

De Kennismonitor is door experts van het RadboudUMC gevalideerd en geaccrediteerd door de V&VN voor twee accreditatiepunten (na afronding van de vervolgmeting).

Ervaring Surplus Zorg met Kennismonitor Dementie

Véronique Schram, hoofd opleidingen bij Surplus Zorg, werkt met de Kennismonitor Dementie van Ideon. Bekijk de video over de ervaring die zij had met Surplus Zorg en de Kennismonitor.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg