invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Informatiestandaarden Zorg en Ondersteuning van Zorginstituut Nederland

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Werken met informatiestandaarden draagt bij aan een snelle en efficiënte inzet van zorg en een afname van administratieve lasten. AZR, iWmo en iWlz zijn landelijk vastgestelde standaarden. Ze vormen de basis van de informatie-uitwisseling in de langdurige zorg en Wmo-ondersteuning.

De inhoud van iStandaarden wordt ontwikkeld met alle ketenpartners. Zorginstituut Nederland organiseert bijeenkomsten waarin experts uit de hele zorgketen zijn vertegenwoordigd.

De systematiek volgt de cliënt in alle fasen van de keten:

  • bij zorgindicatie of -beschikking;
  • bij zorgtoewijzing en -levering;
  • bij het opleggen van de eigen bijdrage;
  • bij de declaratie van geleverde zorg.

Op de website iStandaarden.nl vindt u alle informatie over de informatiestandaarden. Deze website vervangt de website zorgregistratie.nl.

iWlz

Vanaf 1 januari 2015 werken ketenpartners binnen de Wlz met de iWlz 1.0-berichtenstandaard. Kijk op: Werken met iWlz 1.0 (externe link)

iWmo

Vanaf 1 januari 2015 staat iWmo 1.0 ter beschikking van ketenpartners binnen de Wmo. Kijk op: Werken met iWmo 1.0 (externe link)

Uitstroom AWBZ

Met de module Uitstroom AWBZ krijgen zorgaanbieders inzicht in waar hun cliënten ‘naartoe gaan’ in 2015 en kunnen ze zich beter voorbereiden op de overheveling. Kijk op: Module Uitstroom AWBZ (externe link)

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg