invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Herken de zorg- en welzijnsbehoefte van kwetsbare ouderen met e-learning Easycare

Gepubliceerd op:

De gratis e-learning van Easycare geeft professionals handvaten bij het herkennen van de zorg- en welzijnsbehoefte van kwetsbare ouderen. De modules zijn praktisch ingericht, direct toepasbaar op de werkplek en bevatten diverse videofragmenten, waardoor het leren prikkelend en afwisselend is. De e-learning is ontwikkeld door het Radboudumc in opdracht van welzijns- en zorgnetwerk 100 met subsidie van het Nationaal Programma Ouderenzorg.

Netwerk 100 en Easycare

Vertegenwoordigers van de doelgroep ouderen en aanbieders in zorg en welzijn uit de regio Nijmegen en omgeving, werken in Netwerk 100 samen om de zelfredzaamheid van ouderen te versterken en de kwaliteit, doelmatigheid en veiligheid van de zorg aan ouderen te vergroten.

Easycare is een werkwijze die onder regie van de (kwetsbare) oudere samen met de hulpverlener de situatie in kaart te brengt. Er wordt nagegaan wat de oudere zelf als een probleem ervaart. Passend bij de behoefte van de oudere wordt gezamenlijk besloten wat er gedaan moet worden. Dit leidt tot veel scherpere keuzes in wat wel en wat niet nodig is. En wat nog belangrijker is: de zorg sluit zo aan bij de motivatie van de oudere waarmee de kans op succes van de interventie vele male beter is geborgd.

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg