invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Handleiding Zorgen voor Zelfzorg

Gepubliceerd op:

In de werkplaats zelfmanagement hebben de zorggroepen Eerstelijns Zorggroep Haaglanden (ELZHA), SGE uit Eindhoven en Zorggroep Almere samen met onder andere Vilans en Zelfzorg Ondersteund (ZO!) samengewerkt om bestaande tools, materialen, trainingen en pilots over zelfmanagement beter toe te passen. De handleiding 'Zorgen voor Zelfzorg' is het eindproduct van deze werkplaats.

In de handleiding wordt beschreven:

  • Waarom het voor patiënten, zorgverleners en zorggroepen zo belangrijk is om meer aandacht te besteden aan zelfzorg.
  • Hoe zorggroepen ervaringsdeskundige patiënten goed kunnen betrekken.
  • Hoe zorgverleners en zorggroepen meer aandacht kunnen besteden aan leren in de praktijk.
  • Hoe zorgverleners, zorggroepen en het onderwijs meer kunnen samenwerken en waarom dat belangrijk is voor zelfzorg.
  • Hoe zorggroepen met behulp van 10 concrete stappen in 4-6 maanden, samen met zorgverleners en patiënten, een goede start kunnen maken met een nieuwe aanpak voor de implementatie van persoonsgerichte zorg.

Maak gebruik van het concrete 10-stappenplan om met zorgverleners en patiënten binnen een half jaar een goede start te maken met een nieuwe aanpak voor de implementatie van persoonsgerichte zorg.

Meer weten

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg