invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Gereedschapskist de bedoeling van Prinsenstichting helpt teams bij zelforganisatie

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Sinds 1 januari 2015 werkt Prinsenstichting met zelforganiserende teams. Voor de interne communicatie naar de teams worden verschillende middelen ingezet. Er is gebruik gemaakt van bestaande middelen en er zijn nieuwe middelen ontwikkeld. Eén van die nieuwe middelen is de Gereedschapskist de bedoeling.

Annemarie Gerritsma, hoofd communicatie: 'We willen vanuit communicatie de teams helpen bij de ontwikkeling naar zelforganisatie. We weten dat dit tijd kost. We zullen ze moeten ondersteunen met praktische zaken, zoals de Doe-kaarten over wat er veranderd is en hoe het nu gaat. Maar ook over zachte zaken als kernwaarden en ondersteuningsvisie. Daarbij denken we dat goede voorbeelden, klein en groot van teams voor teams motiverend werken. Nu hebben we een plek gecreëerd waar ieder team zijn informatie uit kan halen op het moment dat zij er aan toe zijn.'

Spel van waarden

Inhoud gereedschapskist

De gereedschapskist bevat de volgende onderdelen:

  • Spel van waarde(n)
    De teams bieden maatwerk en doen dus niet altijd exact hetzelfde. Toch zijn ze wel duidelijk herkenbaar als een team van Prinsenstichting. Want iedereen deelt de visie, waarden en principes met elkaar. In open gesprekken wordt de werkwijze steeds getoetst aan de 5 waarden van Prinsenstichting. Dit spel helpt daarbij. Download: Spel van waarden(n) (pdf)
  • Doe-kaart
    Veranderingen die voor de teams relevant zijn worden gecommuniceerd via de doe-kaart. Dit is een uitleg van de verandering op maximaal 2 pagina’s. Er wordt concreet beschreven wat de verandering inhoudt en welke acties worden verwacht. Denk aan verandering bij de ondersteuningsplanbespreking of veranderingen bij omgang met vrijheidsbeperkende maatregelen. Bij een nieuwe verandering wordt een doe-kaart toegevoegd. Download: Voorbeeld Doe-kaart 'Dit vind ik ervan' (pdf)
  • Ondersteuningsvisie 'Van jou wil ik leren'
    De ondersteuningsvisie ‘Van jou wil ik leren’ van Prinsenstichting gaat over de gezamenlijke houding, bedoeling en benadering. De ondersteuningsvisie is geschreven voor alle medewerkers die vanuit Prinsenstichting meewerken aan de ondersteuning van onze cliënten en hun vertrouwenspersonen. Download: Ondersteuningsvisie Prinsenstichting (pdf)

Elke team heeft 1 gereedschapskist en per team is een contactpersoon aangewezen. Als er nieuwe materialen zijn voor de gereedschapskist ontvangt deze medewerker die en bespreekt deze met het team. In de interne nieuwsbrief komt ook een bericht van de nieuwe materialen. En tenslotte gebruiken teamcoaches elementen uit de gereedschapskist om mee te werken.

Meer weten

  • Voor meer informatie over de gereedschapskist, neem contact op met Annemarie Gerritsma, hoofd Communicatie Prinsenstichting, via a.gerritsma@prinsenstichting.nl of 06-51211500. 

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg