invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Dementie-vragenlijst voor het beoordelen van communicatie

Gepubliceerd op:

Hogeschool Windesheim publiceerde een vragenlijst waarmee een zorgmedewerker puntsgewijs kan beoordelen hoe de communicatie met de cliënt met dementie verloopt. De vragenlijst kan de basis zijn voor een gesprek met collega’s, mantelzorgers, naasten of bijvoorbeeld een logopedist.

Voorbeelden van de aspecten die gescoord worden zijn: Maakt hij oogcontact tijdens het gesprek? Is hij goed verstaanbaar? Kan hij in een drukke omgeving het gesprek volgen? Totaal komen 30 aspecten aan bod in de scorelijst.

Lectoraat en logopedie

De vragenlijst is het resultaat van een samenwerking tussen het lectoraat ‘Innoveren in de ouderenzorg’ en de opleiding Logopedie van Windesheim. Hogeschool Windesheim doet binnen het lectoraat onderzoek naar vernieuwingen die erop gericht zijn om ouderen zo lang mogelijk de regie op het eigen leven te laten houden.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg